13/5/09

Nova vaga de mestres

Dimecres, 10 de juny. Els cinc sindicats majoritaris de l'enseyament públic han convocat una nova vaga, en protesta per la política educativa de l'actual conseller, Ernest Maragall, i el redactat actual de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), en procés d'aprovació parlamentària. Així ho van anunciar ahir els sindicats, en una nova concentració a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, que va aplegar prop de 300 manifestants. Amb tot, encara no s'han concretat si la vaga serà total o parcial, però tot sembla indicar que l'aturada es limitarà a unes hores. Aquesta serà la tercera vaga d'aquest curs. Full USTEC-STEs.

Aquesta convocatòria arriba en un moment en què la LEC s'està acabant de tramitar al Parlament de Catalunya. En aquest moment, ja s'ha presentat l'informe de la Ponència, el dictamen de la Comissió i ara s'ha sol·licitat el dictamen del Consell Consultiu.

Cal recordar que el redactat actual té l'acord majoritari del PSC, ERC i CiU. ICV defensa la idea de defensar el caràcter de servei públices i es desmarca d'alguns aspectes, mentre el PP adopta la postura contrària. L'últim d'aquests punts de discòrdia és l'extensió del concert al Batxillerat, és a dir, de donar diners a les escoles privades que ofereixen aquest tram educatiu.

Més informació a: USTEC-STEs, 3cat24, Vilaweb, Diari de Tarragona, La Malla.