11/11/09

Obres a Anselm Clavé

L'Ajuntament va publicar ahir al seu web l'inici de les obres de reurbanització del carrer Anselm Clavé abans de finals d'any. Les obres contemplen connectar Anselm Clavé amb el carrer del Pla per millorar la circulació viària de la ciutat i ampliar el nombre de carrils del carrer del Pla fins a Ramon y Cajal. En una segona fase també es preveu construir pisos, un hotel i una zona comercial, que han de sufragar els costos d'urbanització.

El projecte arrenca en el primer semestre de l'any 2006. En aquell moment era sensiblement diferent, sobretot pel que fa a l'entorn de la nostra escola, ja que es preveia la construcció de tres blocs de pisos de 7 altures just darrera del pati, a tocar del carrer del Pla. Després de negociar amb la regidoria d'urbanisme, es va aconseguir redistribuir les altures dels blocs, de manera que no es taparia completament la visibilitat des del pati.

Tanmateix, amb l'obertura del carrer Anselm Clavé, es va pactar que es buscaria el mínim impacte visual i acústic sobre el pati de l'escola, que queda a un nivell notablement inferior. L'hotel i la zona verda també van patir modificacions notables.


Dins d'aquesta operació urbanística també es van pactar tres millores per a l'escola:

  1. La connexió de la sortida d'aigües de l'escoles al clavegueram general. Ara encara va a pou mort.
  2. La construcció d'un porxo. El porxo és una instal·lació obligatòria a les escoles i que la nostra va perdre quan es va fer l'ampliació del menjador. Des de fa tres anys no se n'ha tornat a parlar.
  3. La cessió d'una part de terreny per fer-hi un hort ecològic.

Podeu revisar el que vam publicar en el seu moment: L'Espriuenc març 2006, L'Espriuenc juny 2006.