6/11/09

Problemes per fer les proves de 5è

Els catarros, refredats i la grip buiden les aules.

Les proves de competències bàsiques en català i castellà a què obliga la LOE estan tenint bastants problemes per les nombroses baixes per malaltia a 5è A. La prova de castellà, que s'havia de realitzar ahir, es va ajornar perquè fins i tot el mestre de castellà, el Jesús, està malalt. La de català s'ha fet avui. Un equip de TV3 ha recollit aquest fet a la nostra escola. Ahir va visitar l'institut Olorda, que també estan realitzant proves de competències a 3r d'ESO.






Hi ha dos problemes: d'una banda les proves les han de fer tots els alumnes alhora perquè no hi hagi avantatges entre ells; i d'una altra, la Generalitat marca com a termini per fer-les fins al dia 13 de novembre. La decisió de l'escola ha de valorar si esperar a veure si alguns alumnes es recuperen, amb la possibilitat que els que ara estan bé acabin posant-se malalts, i també no apurar fins a l'últim dia, perquè també s'ha de tenir temps per corregir-les.

La valoració de les proves ha de servir per corregir possibles problemes de metodologia i millorar d'aquesta manera el nivell mitjà en aquestes matèries. Les proves de competències en llengua catalana i castellana les han de fer tots els alumnes de Catalunya de 5è de Primària i 3r d'ESO.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I això que estàvem preparats perquè vingués la grip A. Tot el protocol que es va fer a principi de curs per res: els pares havíen de notificar al centre si els seu fill/a tenia grip A (no ho poden fer perquè els metges no fan la prova), nens/es que no podien tornar a l'escola fins als 7 dies i amb certificat mèdics (els metges ja han dit a les escoles que no faran justificants)... amb la qual cosa agafes el grip i no saps de "quina lletra" i estàs contagiant a la resta perquèno ets conscient del que tens.
Sanitat i Educació: els dos pilars de Catalunya i en general de l'estat espanyol (juntament amb justícia, és clar)

Anònim ha dit...

Estoy de acuerdo con todo lo que dices...