19/1/10

Comencen les obres d'Anselm Clavé

Millora de la sortida d'aigües residuals de l'escola, però sense connexió al clavegueram.


La connexió directa de les aigües negres de l'escola al clavegueram no és possible, va assegurar ahir el regidor d'Urbanisme Xavier Alegre, però miraran de millorar al màxim la situació actual. Hi ha dues opcions: posar una altra bomba extractora del pou mort i rebaixar-ne el llindar de posada en marxa; o fer una derivació i connectar al clavegueram les dues plantes superiors de l'escola (que sí estan per sobre de la cota de sortida), de manera que es descarregaria una mica les aportacions al pou mort. La decisió no es prendrà fins que hagin obert el carrer i s'hagi pogut comprovar l'estat del pou.

Pel que fa a les aigües pluvials del pati, està previst la construcció de canalitzacions que recullin aquestes aigües i la duguin a un dipòsit nou que s'haurà de construir a l'altre costat del carrer del Pla, un cop reurbanitzat.

Tots aquests detalls van ser comunicats ahir al Consell Escolar pel regidor, acompanyat pels responsables municipals de les obres i el de l'empresa constructora. Igualment, es va comprometre a mantenir-nos informats de tot el procés i la decisió que es prengui sobre el pou mort.



Tanmateix, en els planells aportats hi ha un parell de detalls que no responen als acords a què vam arribar fa tres anys i que el regidor es va comprometre a subsanar. Un és el manteniment de la porta d'accés al pati i la construcció d'un tal·lús, en comptes d'un mur de formigó, per salvar el desnivell entre el pati i el carrer Anselm Clavé. L'altre és la cessió de 80 metres quadrats de terreny per engrandir el pati, a la part que toca amb els pisos del carrer del Pla, i que s'havia parlat de destinar a fer-hi un hort ecològic.

Pel que fa al porxo, va demanar a l'escola que fèssim una proposta abans de Setmana Santa per poder-la valorar juntament amb els tècnics i poder-la incloure dins del pla d'obres.

Les obres d'urbanització començaran de forma imminent i es preveu que durin un any. Després faltaran les obres dels pisos, l'hotel i la nova zona de serveis.

1 comentari:

Enric Ferreras ha dit...

Sembla que al final comencen les obres dels pisos del carrer del Pla. Això no hauria de ser cap notícia extraordinària per l'escola, però donada la ubicació dels edificis ens toca i mai millor dit, de molt aprop.
Bé sembla, que no hi ha remei, ni la crisis econòmica, ni les promeses electorals de creixement sostenible de la ciutat podran aturar unes obres que ens obligarà a estar a l'aguait.
Haurem d'estar vigilants perquè a les trobades de l'AMPA i l'ajuntament es varen acordar una sèrie d'acords.
Així doncs, caldrà que entre totes i tots els pares que vigilem que les coses es facin correctament:
Màximes garanties de seguretat quan es facin les obres pels nens i nenes i la resta de personal que treballa a l'escola, perqùè malgrat les obres seguiran jugant al pati.
I a més a més que que es respectin les peticions a les que es va comprometre l'ajuntament i que pel que sembla ja comencem malament ( No es podrà fer un clavagueram en condicions) tema de "desnivells" del terreny).
Ens han de fer un talús de protecció a la continuació del carrer del Matacàs; un porxo per a l'escola; Adaptar una entrada per la prolongació del carrer del polígon Matacàs. Entre d'altres.
Així doncs, un motiu més d'implicació i col·laboració amb l'AMPA i l'escola... No oblideu que l'escola som totes i tots.

De totes maneres sembla que en la darrera reunió que es va fer a l'escola amb el consell escolar, representants de l'AMPA, de l'ajuntament i de la constructora es va deixar ben clar que aquestes peticions es faríen i s'acomplirien al 100%. Si és no sembla que aquest va ser el compromis que va expressar el regidor de via pública Xavier Alegre.
Espero doncs, que dins de lo dolent les coses no empitjorin i d'aquí a poc tots ho tinguem de lamentar.