25/5/10

Manifestació i vaga de mestres

Dissabte 29, manifestació. Dimarts 8, vaga de funcionaris.

Tots els sindicats del sector públic han convocat una manifestació unitària el proper dissabte 29 de maig a la Plaça Urquinaona.

L'ensenyament públic es mobilitza de nou en contra de l'actual política educativa de la Generalitat que, segons els sindicats, està comportant retallades de plantilles, substitucions no cobertes, tancaments de grups de batxillerat, reduccions de personal en les escoles rurals, reduccions en el personal professional (vetlladores, psicopedagogs, centres de recursos...), opacitat en els nomenaments telemàtics...

A aquestes reivindicacions se sumen ara les noves mesures per al curs vinent, com el canvi del calendari escolar sense haver solucionat activitats extraescolars alternatives per als períodes de descans lectiu, els canvis en l'autonomia dels centres, les noves atribucions de la figura del director d'escola...

D'altra banda, la funció pública ha convocat vaga per al dia 8 de juny en contra de les mesures contra la crisi econòmica plantejades pel govern central i que preveuen una retallada del 5% del salari dels funcionaris, col·lectiu dins del qual s'integra l'ensenyament públic.

Més informació a: FETE-UGT, USTEC-STEs, CCOO Ensenyament, ASPEPC, CGT.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estem parlant de l'educació dels nens i nenes, no només de condicions laborals. Per tant la manifestació del dia 29 de maig és per tota la ciutadania ja que l'educació ens afecta a tots. I si no al temps.