6/11/10

CiU ofereix la jornada intensiva al juny a canvi de les colònies

Oferta o coacció?

Amb les enquestes completament a favor, CiU s'ha llançat a tantejar el terreny en diferents àmbits, inclòs el de l'ensenyament. Irene Rigau, diputada de CiU al Parlament i portaveu d'aquesta federació en qüestions d'educació, va afirmar dijous: "Les colònies són importants. Tenen un valor educatiu i estan en el projecte de molts centres, però nosaltres volem que els centres que facin colònies i sortides escolars puguin fer, si volen, la jornada intensiva, sempre que compleixin amb la càrrega lectiva".



Una altra proposta de la federació democristiana, que està inclosa en el seu programa electoral, consisteix en eliminar la Setmana Blanca i substituir-la per dies de lliure disposició que cada centre podria agrupar segons les seves necessitats.

Sobre la concentració d'immigrants, Rigau proposa de fer zones educatives més grans i confiar en que la demanda es redistribueixi per sí mateixa. Irene Rigau no va parlar de cap mesura de redistribució de l'alumnat per descongestionar les escoles més saturades.

Més informació a El País.

2 comentaris:

Enric Ferreras i Torreblanca ha dit...

Estaria bé que alguna persona més ben situada, mestre,... pogués fer algún comentari a la notícia que ens fa saber l'Oriol.
Potser darrera d'aquesta proposta, que a primer cop d'ull pot semblar interessant hi hagi alguna cosa més que a la majoria dels mortals se'ns escapa.

El que em penso que si cal tenir en consideració, és que en tot cas, aquesta mesura ja no influeix en la dinàmica d'aquest curs oi?

Anònim ha dit...

CIU per agafar el poder és capaç de dir el que sigui. Jo crec que el que volen és contentar tothom, el problema és que en educació hi ha molts més problemes i molt més greus que la jornada intensiva. Per exemple el decret de directors.
Què mala pinta fa tot plegat!
Marta