16/4/12

El Ministeri proposa augmentar els alumnes per aula fins a 27-30

 Retallada sobre retallada

La proposta del ministre d'Educació, sense competències, donat que estan traspassades a les comunitats autònomes, s'ha concretat avui:
  1. augmentar el nombre d'alumnes per aula entre un 10 i un 20%, que suposaria passar a 27-30 alumnes a primària i 33-36 a secundària
  2. no cobrir les baixes de menys de dues setmanes del professorat
  3. augmentar el nombre d'hores lectives del professorat: ara és d'un màxim de 25 h a primària i 20 a secundària; aquest nombre passaria a ser el mínim d'hores setmanals
  4. ajornar el canvi dels cicles formatius de FP
  5. congelar o reduir els complements salarials
  6. possibilitar només un itinerari de batxillerat als centres de secundària; ara n'han d'oferir dos com a mínim

Amb aquestes sis mesures, el ministeri calcula que es podrien estalviar 3.000 milions d'euros, que caldria a afegir a l'estalvi de més de 3.400 milionsja consignats als pressupostos presentats la setmana passada.

Segons el ministre aquestes mesures són cojunturals i, per tant, reversibles quan canviï el cicle econòmic, mentre que d'altres, sense especificar quines, són estructurals i han de servir per millorar l'eficàcia del sistema.

Els sindicats s'han concentrat aquest matí davant del ministeri. CCOO, UGT, STES, ANPE i CSIF han lliurat un manifesten contra de les retallades ja anunciades i en favor de l'escola pública de qualitat.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha manifestat, a la sortida de la trobada entre el ministre i els departaments autonòmiques d'educació, que la mesura envaeix competències pròpies i que no hi ha hagut debat.



3 comentaris:

Oriol Homar ha dit...

A mi el que m'emprenya personalment és que la consellera Rigau s'hagi queixat només del fet que envaeix competències i que no els ho han deixat debatre. De la qual cosa dedueixo que sí n'està una mica o bastant d'acord. De fet ella ja ha fet retallades en aquesta mateixa línia. Això sí, que no ens diguin que ho hem de fer. I a mig termini implicarà no contractar interins i tancar escoles, suposo... Sempre parlant de l'escola pública, és clar, que és l'única amb la que s'atreveixen. Quins nassos!

Anònim ha dit...

Els ministres, consellers i demés haurien de tenir l'obligació de portar els seus fills/es a l'escola pública (i utilitzar la sanitat pública)i les mesures serien unes altres, segur, segur.

Anònim ha dit...

Totalmente de acuerdo con anónim. Practican aquello de consejos tengo consejos vendo
Maria Rosa