22/5/13

FaPaC rebutja de pla la LOMCE

 Atac frontal al sistema públic

La FaPaC rebutja fermament l'aprovació de la llei Wert d'Educació per part del Consell de Ministres. La federació considera que aquesta reforma educativa és del tot innecessària, del tot aliena a criteris científics i no obeeix a criteris democràtics ja que ha estat tramitada sense cap mena de consens, totalment d'esquenes a la comunitat educativa.

La reforma s'ha imposat des d'una majoria absoluta cada cop més deslegitimada, la qual cosa fa pensar que s'està mirant més l'interès del partit que l'interès de la societat.

L'avantprojecte de la LOMCE no millora el funcionament de l'escola pública, sinó que és contrari al seu esperit. Canvia la base fonamental de tot. Abans es considerava els alumnes titulars de dret i ara passen a ser beneficiaris del dret, un canvi aliè a l'educació i en el límit del que es podria considerar constitucional o aliniat amb la declaració dels drets humans.

A banda d'això:
  • suposa un atac frontal al model d'immersió lingüística
  • no garanteix l'oferta de places públiques, una via per afavorir l'escola concertada
  • promou la segregació escolar de l'alumnat per sexe, religió o rendiment escolar
  • reintrodueix la religió com a matèria obligatòria i amb pes a la nota final
  • anul·la la corresponsabilitat com a factor d'èxit en l'educació minimitzant, per exemple, la participació de la comunitat educativa en l'elecció de la direcció de centre; el Consell Escolar passa a ser un organ consultiu
  • centralitza (i espanyolitza) el currículum i la manera d'avaluar-lo
  • només es garanteix la gratuïtat a l'educació bàsica: primària, secundària obligatòria i cicles formatius bàsics
Descarregar document d'Hector Silveira, president de FaPaC BCNciutat (PDF, 320 Kb).