28/11/13

Cloenda any Joana Raspall

Exposició, llibre, espectacle de poesia, cloenda-homenatge i llibret adaptat

L'Any Joana Raspall arriba a la recta final. La cloenda del centenari de la poetessa va començar el 21 de novembre amb l'exposició Joana Raspall, una escriptora centenària, al Centre Cívic Mas Lluí fins al 22 de desembre.

Paral·lelament també es va presentar el llibre Divuit poemes de Nadal i un de Cap d'Any, un recull de poesies de l'escriptora il·lustrat per Ignasi Blanch i editat per Mediterrània.

El diumenge 24 de novembre, a les 18 h, al Centre Parroquial, també s'estrenarà l'espectacle de poesia Als seus llavis madura la paraula. L'espectacle està basat en textos de la seva obra poètica per a adults. La primera part se centra en els haikús i la segona, entorn dels poemes de Jardí vivent, darrer llibre de l'escriptora, publicat el 2010. L'espectacle està protagonitzat per Fina Rius, Horacio Curti i Mariona Rius, amb direcció de Teresa Vilardell.

La cloenda oficial del centenari tindrà lloc el divendres 29 de novembre a la Sala Ibèria, amb la presentació d'un documental que recollirà els millors moments de la celebració de l'Any. Durant la sessió, el Cor de l'Ateneu interpretarà la cantata Endavant i els alumnes de l'Escola Municipal de Música posaran veu i música a la cantata Rosa Joana i les set magnífiques, totes dues basades en poemes de l'autora. Aquesta última està basada en un text de l'escriptor Miquel Desclot i la música és obra de Josep Blay.

A més, el 3 de desembre, a les 19 h, es presentarà a la Torre del Roser el llibret El retrat de l'avi, de Joana Raspall, adaptat per a persones cegues. L'acte anirà a càrrec d'Agustí Vilar i Neus Salvat, de l'Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC).

www.joanaraspall.cat