11/2/14

En defensa de l'escola en català

Protesta davant del Tribunal Superior de Justícia

Més d'un miler de persones -10.000 segons el recompte que ha fet Òmnium i 1.500 segons la Guàrdia Urbana- es van concentrar davant de la seu del TSJC per protestar contra la imposició d'un 25% de castellà a les aules. Una gran pancarta verda amb el lema 'Per un país de tots, l'escola en català' va presidir la concentració. La manifestació va aplegar mestres, professors i pares.

Els representants de les 36 entitats que formen la coordinadora cívica i educativa somescola.cat van assistir a la concentració, mantenint el lema “Per un país de tots, l’escola en català”. És el cas de la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, o dels secretaris generals dels sindicats UGT, Comissions Obreres i la USTEC: Josep Maria Àlvarez, Joan Carles Gallego i Ana Elvira Sánchez, respectivament. Altres personalitats culturals i polítiques del país es van sumar a una mobilització unitària, que va reflectir el consens social en la defensa del model vigent d’escola catalana.

A la concentració també es van poder veure alguns polítics com Jordi Turull, de CDC, Joan Tardà, d'ERC, Joan Herrera i David Companyon, d'ICV- EUiA, i David Fernández, de la Cup.

L'escriptor Màrius Serra va intervenir a la concentració dient: "Som i això fa nosa". Serra, va donar pas a la lectura del manifest de Somescola. El manifest ha definit la resolució del TSJC com "l'atac més greu a la llengua des de la Transició" i ha demanat "fermesa" al departament d'Ensenyament i suport ala cinc directors afectats."Tots som els directors", han dit.

Foto: Òmnium Cultural