7/12/14

Jornada de Voluntariat

CC Les Tovalloles, 9 de desembre, 18 h.

El Centre Cívic Les Tovalloles esdevindrà el dimarts 9 de desembre, a partir de les 18 h, seu de la primera Jornada de Voluntariat de Sant Feliu. La iniciativa, impulsada des dels departaments de Joventut i Participació de l'Ajuntament, pretén fer difusió de la importància de la figura del voluntari/a, persones que dediquen una part del seu temps lliure a fer gratuïtament una acció al servei de la comunitat. Durant la jornada es donaran a conèixer les diferents tasques que estan fent els voluntaris i voluntàries a Sant Feliu.

Aquesta convocatòria pot ser interessant per a les entitats que fan voluntariat (ampes), els instituts i escola d’adults per la relació estreta que pot tenir amb el servei comunitari (optatiu a 4t d’ESO) i la nova assignatura de voluntariat de 3r d’ESO que es desplegarà durant els propers 4 anys (aquest any ja s’ha desplegat a 150 instituts de Catalunya).

La sessió, adreçada a la ciutadania i al teixit associatiu, inclourà un parell de taules rodones en les quals es debatrà sobre qüestions vinculades al paper del voluntariat. Així, en una de les taules rodones s'analitzaran els aspectes més tècnics del voluntariat a Catalunya. En la segona sessió es donaran a conèixer les experiències i vivències de persones voluntàries de Sant Feliu vinculades a associacions com Creu Roja, Voluntaris de Sant Feliu, Voluntariat per la llengua o CineBaix, entre altres. La jornada pretén ser també un punt de trobada pel conjunt de persones de la ciutat que fan tasques de voluntariat.

A Catalunya, el voluntariat té una gran vitalitat. Es calcula que unes 670.000 persones, un 13,1% de la població catalana més gran de 16 anys, fa accions d'aquesta mena.