25/11/15

Gran recapte d'aliments 2015

27 i 28 de novembre

Gran recapte d'aliments 2015
Setena edició del Gran Recapte d'Aliments a Catalunya, que organitza la Fundació Banc dels Aliments. L'objectiu és recaptar aliments per a les persones més necessitades. El Gran Recapte d'Aliments de 2014 va recollir 4.686.000 kg en més de 2.000 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de 22.000 voluntaris. La fita per a l'edició de 2015 és tornar assolir una xifra similar gràcies a la col·laboració de 25.000 voluntaris. Encara us hi podeu apuntar.

A Sant Feliu hi participaran 17 supermercats com a punts de recollida i més d'un centenar de persones voluntàries. El Banc d'Aliments ofereix també la possibilitat de fer donacions en línia.

Els Bancs d'Aliments són entitats benèfiques sense afany de lucre, independents de tota ideologia econòmica, política o religiosa, basats en el voluntariat, amb l'objectiu de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades del nostre entorn, evitant qualsevol malbaratament o mal ús dels aliments. Les seves màximes són lluitar contra la pobresa alimentària i contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.

Els Bancs d'Aliments es basen en quatre principis ètics:
  1. Gratuïtat. Els aliments són rebuts i distribuïts gratuïtament. El treball dels col·laboradors és voluntari.
  2. Distribució justa. sempre a través d'entitats benèfiques reconegudes i homologades, que poden assegurar el destí correcte dels ajuts alimentaris.
  3. Contribució a la sostenibilitat i a la preservació del medi ambient. Evitant la destrucció d'aliments als abocadors.
  4. Promoció de la solidaritat. Envers les persones amb necessitats alimentàries.
Gran recapte d'aliments 2015