25/4/16

Es manté la segona línia de P3 de la Miquel Martí i Pol

El Departament recula i finalment no tanca cap línia pública a Sant Feliu

Objectiu aconseguit: l'escola Miquel Marti i Pol mantindrà les dues línies de P3 el proper curs. I Sant Feliu mantindrà l'oferta d'escola pública. La lluita i la mobilització de les famílies ha fet que el Departament reconsideri la seva decisió inicial.

D'una banda, les ampes de les escoles públiques de Sant Feliu van constituir la plataforma Sant Feliu es mou, que ha organitzat recollides de signatures, una moció municipal que es va aprovar per unanimitat, una cercavila, la Festa de la Pública... La plataforma va comptar amb l'adhesió de diversos sindicats i associacions de veïns des de l'inici, que han ajudat a traslladar el malestar ciutadà davant d'una política que durant els últims anys sistemàticament ha focalitzat el tancament de línies de P3 en la pública amb l'excusa de la baixada de natalitat.

D'altra banda, l'Ajuntament va fer front comú i va posar en marxa una campanya informativa per potenciar els valors que defensa l'escola pública. Una campanya, #vinealapublica, que ha inclòs material gràfic, animacions i vídeos, i que va coincidir amb el període de pre-inscripcions.

I finalment, les famílies que volien erscola pública i volien la Miquel Martí i Pol, fins a sumar 44 preinscripcions, es van unir per demanar a la consellera, via instància, el manteniment de les dues línies.