20/6/17

Manifest per la convivència i contra el racisme

Assemblea ciutadana, dimecres 21 de juny, 19:00 h, CC Tovalloles

Un grup de ciutadans i diverses entitats han posat en marxa aquest moviment. Es convoca una Assemblea Ciutadana i una manifestació per al dia 29 de juny. Tanmateix es demana a la població que ho desitgi que signi aquest manifest. Ho podeu fer anant al següent enllaç http://xlaconvivenciacontralodi.hol.es/signa-el-manifest/

"Sant Feliu de Llobregat és una ciutat que lluita per ser, cada dia, més integradora, un lloc d’acollida i arrelament per a persones de tots els orígens, cultures i creences. Persones que han construït al llarg dels segles el que som avui com a societat. Exemples d’aquest grisol de cultures en harmonia els podem trobar a l’espai públic, a les entitats, a les festes i actes culturals i també a la nostra escola, en particular a la pública.

En aquests moments, grups d’extrema dreta que res tenen a veure amb els nostres valors, pretenen manipular un debat social sobre el trasllat d’un centre de culte d’un indret a un altre de la ciutat. Un centre de culte que porta 14 anys a la ciutat, que és exemple de convivència entre el veïnat i de respecte escrupolós de la seva activitat a les ordenances municipals.

L’objectiu d’aquests grups és instrumentalitzar aquest debat i tractar d’aprofitar per difondre les seves idees obertament feixistes, xenòfobes i discriminatòries, contràries al sentir de la gent dels nostres barris i de la ciutat en el seu conjunt.

Utilitzen els atemptats terroristes dels darrers anys per justificar el discurs islamòfob. De manera injustificable intenten culpar tota la població de confessió musulmana de les accions d’uns pocs assassins dels quals, a sobre, n’és la principal víctima.

Rebutgem les seves pràctiques, així com les polítiques estatals i europees en matèria de migració que es neguen a acceptar que encara queda un llarg camí per recórrer en matèria de reconeixement dels drets fonamentals dels i les persones migrants.

No permetrem que el desconeixement, la desconfiança i la por arrelin i ens tornin una societat intransigent, perquè correm el perill de que partits feixistes i neonazis com DN, intentin trencar la nostra convivència, en primer lloc tacant les nostres parets amb les seves pintades d’odi. Repetir allò pitjor de la nostra Història no és una opció.

Per tot això, demanem la il·legalització d’aquest partit, el tancament de les seves pàgines web i xarxes socials, l’inici d’accions judicials a l’empara del Codi Penal per incitació a l’odi, la imposició de sancions per embrutar els nostres carrers, i l’exigència del pagament de la neteja i danys ocasionats.
Així mateix, declarem el nostre compromís amb la creació d’un moviment ampli, plural i unitari per aturar els feixistes i l’odi racista que difonen. Un moviment inspirat en el de rebuig de la guerra de l’Iraq, tal com proposa Unitat Contra el Feixisme i el Racisme.

Ara i aquí, cal una gran mobilització popular en defensa de la nostra convivència i en contra de l’odi, del racisme i del feixisme. Per això, cridem a la màxima participació en la defensa dels drets de totes les persones i de repulsa a les organitzacions que legitimen el racisme, la xenofòbia i el supremacisme.

Cridem també a totes les entitats i persones defensores dels Drets Humans, a Sant Feliu de Llobregat i arreu, a enfortir els grups locals contra el feixisme i el racisme.

No deixem que escampin el seu odi pels nostres carrers.
STOP Islamofòbia!
Unim-nos contra el feixisme!
¡No pasarán!