25/11/09

La FaPaC demana que les escoles no tanquin durant la Setmana Blanca

Finançament i gestió.

La Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya (FaPaC) respon al nou calendari escolar demanant la implicació total del Departament d'Educació, de manera que les escoles segueixin obertes durant la setmana de vacances que es preveu per al segon trimestre del curs 2011-2012.

D'una banda exigeix que sigui l'administració qui assumeixi la organització d'activitats extraescolars per als alumnes i no es descarregui aquesta feina en les associacions de pares i mares. La majoria d'elles ja organitza moltes activitats i depenen de la disponibilitat i voluntarietat dels progenitors. D'altra banda, algunes escoles tenen associacions de mares i pares molt precàries, per no dir inexistents en alguns casos. Què passarà amb aquestes escoles i amb les famílies que no tenen amb qui deixar els seus fills?

De l'altra, la FaPaC (i nosaltres ens sumem a aquesta reivindicació) també demana un finançament adequat per a aquesta setmana de vacances que s'ha canviat de lloc en el calendari, seguint el model d'altres països, com França, però sense copiar-ne el model econòmic: a França el cost l'assumeix l'Estat. Segons declara la FaPaC a El País, el cost d'aquesta setmana podria anar dels 40 als 100 euros per alumne.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Algú es creu que el departament finanaçarà aquesta setmana? Què ho fa al juny i al setembre? NO. És el mateix, aquesta setmana de febrer és la que treuen de setembre i la pregunta és, per què? Si us plau si algú em pot il·luminar dient-me què soluciona aquest nou calendari.