25/2/11

Els instituts en peu de guerra

Els centres del Baix Llobregat, units contra la retallada

44 directors de centres de secundària del Baix Llobregat s'han reunit per unificar postures davant de la retallada del 25% de mitjana per a despeses corrents (subministres, paper, telèfon, aigua, llum) anunciada per la consellera la setmana passada. Davant de l'alarma creada, la consellera Irene Rigau va afirmar en el Parlament que els retalls comunicats als centres eren provisionals donat que encara es treballa amb els pressupostos de 2010 prorrogats i que fins que no es disposi dels pressupostos de 2011 no es podrà saber exactament l'abast de la disminució de recursos.

Tot i això, 44 directors d'instituts de secundària (que representen el 80% del total) es van reunir per consensuar mesures de pressió en cas que a primers de març la consellera no els ofereixi una explicació satisfactòria. La primera mesura consistiria en cancelar els comptes bancaris dels insituts per evitar descoberts, que a més a més tenen recàrrec, i anar a pagar els rebuts de llum, aigua, gas i telèfon en persona a les entitats bancàries. La segona mesura seria proposar de fer horari reduït, només de matí, per estalviar al màxim, cosa que saben que no agradarà a les famílies. Entre aquests directors hi ha Josep Molas, de l'institut Olorda.

La Junta de directors de centre diuen estar en la pitjor situació econòmica d'aquest període democràtic, donat que aquestes retallades se sumen a les ja imposades en els últims dos anys, del 3-5% al 2009 i del 10-12% al 2010. Molts d'ells temen no poder fer front al pagament de les factures.

Als centres de primària també se'ls ha començat a comunicar que hi haurà una important rebaixa en el pressupost per a despeses corrents.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Només a tall d'exemple. Una escola una mica més petita que l'Espriu reb de la Generalitat 7.300 euros per tot un curs i en paper del WC i sabó es gasten 1.800 i en telèfon 1.300, total 3.100 euros. Queden uns 4.200 euros per fotocòpies, reparacions, material d'oficina, productes per la farmaciola de l'escola, mobiliari (ja que la Gene no dóna res)... L'escola pública hauria de ser gratuïta completament i amb aquestes assignacions és impossible que les famílies no haguem de pagar res. Si a sobre ens baixen més les assignacions:hauran de portar els nens el paper de WC de casa? I un mòbil per trucar els seus pares quan es posin malalts?
Vivir para ver.