16/2/11

Menys portàtils, més barracons i menys diners per als centres

... i "optimització" de plantilles i possible eliminació de la sisena hora i menys diners per a la Setmana Blanca...

L'estisorada que el nou govern de CiU està duent a terme en tots els departaments es va concretant molt clarament en els últims dies.

- els 800.000 euros que pensava destinar l'anterior govern a subvencionar activitats durant la 'setmana blanca' s'han quedat reduïts a 218.000, un 30% d'una xifra que les famílies ja consideraven escassa. La nova consellera va avançar també que serà el primer i l'últim curs que es fa la 'setmana blanca': el curs vinent es començarà en la mateixa data i cada centre podrà repartir aquesta setmana com a dies de lliure disposició a llarg del curs.

- la introducció dels ordinadors portàtils queda congelada en espera d'una anàlisi en profunditat de l'experiència d'aquest primer període. A la manca de diners la consellera hi va afegir raons pedagògiques, encara no avaluades. Davant de la incertesa i inseguretat que va aixecar aquest anunci, la consellera ha puntualitzat avui que els instituts que ja han estan inclosos en el programa EduCat 1x1 seguiran comptant amb ordinadors el curs vinent. El ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, s'ha ofert a revisar la quantitat que aporta el govern central.



- l'oferta de places per a mestres de secundària es reduirà un 60%. De les 3.196 places que s'havien de convocar aquest curs, fa una setmana la consellera va confirmar que només se n'oferiran 1.245, una xifra que els sindicats consideren del tot insuficient. Irene Rigau parlava ahir d'"optimitzar les plantilles" del cos de mestres d'infantil i primària per fer front a un augment de 12.000 alumnes el curs vinent, sense incrementar la plantilla. Tot i que corren rumors sobre l'eliminació de la sisena hora a primària, i la consellera l'ha qüestionat alguna vegada per bé de combatre el fracàs escolar, públicament encara no ha assegurat res.

- la retallada general en tots els departaments comportarà també que algunes escoles hagin de seguir en barracons més del temps del previst. De la mateixa manera, s'ha començat a informar els instituts que per al curs que ve disposaran de menys diners per a despeses generals: llum, aigua, telèfon, paper, neteja... Les reduccions es mouen al voltant del 20% i alguns instituts, que declaren que ja anaven justos, es comencen a plantejar recolectar diners entre les famílies.

1 comentari:

Anònim ha dit...

De Guatemala a Guatepeor. La Rigau ja ha dit que la concertada necessita més diners. Ole! OLe! i OLe!
I la pública???????