12/9/11

Inici de curs immers en polèmica

La sentència del TSJC no impedeix un inici igual al dels altres anys

La recent sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no ha fet canviar res de moment. La interlocutòria fa referència a una altra sentència del Tribunal Suprem i commina la Generalitat a "garantir que el castellà també sigui llengua vehicular al sistema educatiu català".

El Consell Executiu de la Generalitat ha interposat un recurs argumentant dues coses. En primer lloc que a les poques famílies que ho demanen ja se'ls ofereix aquesta possibilitat; i en segon, que el poc temps en què es va emetre la sentència no deixa marge per fer canvis en un sistema educatiu que engloba més d'un milió d'alumnes i milers d'escoles. Aquest segon punt té la missió de neutralitzar la possibilitat que obre la sentència de multar a la consellera per cada dia en què no s'acompleixi.


Associacions de pares, com la FaPaC, sindicats, partits polítics (tret del Partit Popular i Ciutadans) i entitats socials de tota mena han donat suport incondicional al model actual d'immersió lingüística i va ser un dels punts reivindicatius de la Diada Nacional d'ahir.

Mobilització

En defensa d'aquest model, la plataforma somescola.cat ha convocat a tot Catalunya concentracions davant dels ajuntaments, avui mateix: 




12 de setembre
de 19:00 a 20:00 h
Plaça de la Vila