31/1/12

"Mestres", a partir d'avui a TV3

A les 22:30 h.

A partir d'aquest vespre, Mestres a TV3. El primer capítol està titolat "Ser mestre, com i per què?".

Es tracta d'un programa centrat en la feina diària i l'experiència professional dels/les mestres d'educació Infantil, Primària i Secundària a Catalunya. Té com a objectiu esbrinar com és i què fa un bon mestre. Mostra diferents experiències, exemplificant allò que s'anomena "bones pràctiques" i buscant exemples de com la relació entre mestre i alumne ha canviat i continua "canviant vides" en positiu, partint de la idea que molts adults podem afirmar sense cap dubte que almenys un mestre, al llarg de la nostra vida escolar, ha marcat la nostra vida, ens ha obert horitzons i ha canviat la nostra manera de veure el món. 

També en aquest moment, en què el món educatiu s'enfronta a reptes inimaginables fa uns anys, i en què el debat social sobre l'educació és viu i intens, a vegades agre, hi ha molts/moltes mestres que treballen amb il·lusió, amb esforç i amb imaginació per millorar cada dia la seva feina.


Us recomanem aquesta sèrie documental, especialment a totes aquelles persones que han anat baixant el grau de reconeixement que mereix aquest col·lectiu, que té a les seves mans el futur del país. Sotmesos últimament a moltes crítiques i acusats de suposats 'privilegis', aquesta sèrie ens farà veure o recordar la cabdal importància que té la seva feina. Tractem-los bé.

L'equip de 'Mestres' és el mateix grup de professionals que ja va fer 'Un lloc estrany' (un acostament a la visió que tenen els immigrants en arribar a casa nostra), 'Sense embuts' o 'L'endemà'.