11/12/12

Milers de persones en defensa de l'escola en català

Manifestacions a 60 poblacions catalanes

El clam en favor de l'escola en català impulsat per somescola.cat es va estendre per tota la geografia catalana amb prop d'una seixentena de mobilitzacions. La més nombrosa, la de Barcelona, a la Plaça de Sant Jaume, però també amb concentracions importants de gent a la resta de capitals catalanes sota el lema 'Per un país de tots, l'escola en català'.

Aquesta és la primera mobilització de les previstes per protestar contra l'avantprojecte de Llei de Millora de la Qualitat en l'Educació (LOMCE), presentat pel ministre José Ignacio Wert la setmana passada, i que suposa un 'atac frontal' al model d'escola vigent fins ara basada en la immersió lingüística en català, en opinió de mestres, sindicats, organitzacions de famílies i majoria de partits polítics representats al Parlament de Catalunya.

 


L'avantprojecte del ministre Wert relega el català a llengua d'especialitat, per darrere de les considerades troncals i específiques, determina una major quantitat de continguts imposats pel Ministeri, estableix una revàlida única a tota Espanya, recupera l'assignatura de religió a la primària i la secundària -tal com fa anys que vé demanant el sector més conservador de l'església catòlica-, blinda el concert per a les escoles que segreguin per sexes i afavoreix el sistema d'escola concertada per damunt de la pública allà on vagi apareixent 'demanda social'.

La propera manifestació de rebuig està convocada pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), que engloba a tot la comunitat educativa, per al dijous 13 de desembre a Barcelona, a la Plaça Universitat amb carrer Pelai.