27/9/13

Suport a la vaga de mestres de les Balears

La FaPaC comparteix les reivindicacions

La FaPaC dóna suport i es solidaritza amb als docents de les escoles públiques i concertades de les Illes Balears i Pitiüses, en situació de vaga indefinida per protestar contra la política lingüística del govern i el que considera un nou atac a la llengua.

La lluita de la comunitat educativa balear també és la nostra lluita.

La Conselleria d'Educació ha decidit aplicar la seva política lingüística imposant un projecte lingüístic, Tractament Integrat de Llengües, TIL. El decret que el regula no respecta les competències que la LOE, encara vigent, atorga als Consells Escolars per aprovar els projectes educatius.

Malgrat que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears suspengués cautelarment l'aplicació del TIL per aquest curs, posteriorment el Govern de Bauzà va aprovar un decret llei amb caràcter d'urgència per imposar el seu projecte lingüístic en els centres escolars. Aquesta maniobra suposa un atac al català com a llengua vehicular i tot indica que té com a finalitat carregar contra el model d'immersió lingüística.

La FaPaC fa una crida a la resistència dels docents de les Balears i Pitiüses i a fer-los costat en aquest moment crucial. La federació s'adhereix a la seva lluita i dóna suport econòmic a la Caixa de Resistència Solidària oberta per l'Assemblea de docents per al manteniment de la vaga indefinida (despeses legals, ajuts a vaguistes, etc).


Us animem a fer la vostra aportació en el número de compte de la Caixa de Resistència Solidària:
2056-0009-74-4102003418 Caixa Colonya, a nom de l’Obra Cultural Balear