24/11/13

Desenes de mobilitzacions 'socials' a tota Espanya

A Catalunya, la protesta se centra en els Pressupostos 2014 de la Generalitat

Milers de persones s'han manifestat pel centre de Barcelona en contra de l'austeritat i les noves retallades previstes en el Pressupost del govern català per al 2014, que titllen d'"antisocial".

"Aturem uns pressupostos antisocials" és el lema de la pancarta que ha obert la manifestació, sostinguda pels membres i representants de diverses entitats ciutadanes que donen suport a la protesta, impulsada també pels principals sindicats catalans.

Crits i lemes a favor d'una altra vaga general, que es jutgi representants dels bancs i altres, com "Ens estan enfonsant el país", han estat corejades per part dels participants, molts d'ells membres de sindicats, associacions de veïns de barris barcelonins i "iaioflautes". Al final de la manifestació s'ha llegit un manifest molt crític amb "l'obediència dels governs de la Generalitat i l'Estat cap a les polítiques econòmiques imposades per la Troika europea".

A la resta d'Espanya, el cap de setmana ha estat ple de manifestacions, prop d'una setantena, en defensa dels serveis públics, de les pensions, de les persones i també, després de saber-se que el govern prepara una nova llei de vaga i de seguretat ciutadana, en defensa dels drets i les llibertats.