20/2/14

I la resta de famílies, què?

Tres de les cinc AMPA afectades per la resolució del TSJC demanen ser escoltades

Segons ha informat TV3, tres de les cinc ampes han decidit demanar personar-se en la causa per impedir que els seus fills hagin de canviar de sistema i rebre el 25% de les classes en castellà, com estableix la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Argumenten que la decisió judicial els perjudica, ja que per voler atendre un alumne es pot lesionar els drets de la resta. Per això esperen que se'ls escolti abans no s'executi la sentència, a principis de març. Es tracta de dos centres concertats i de l'únic centre públic, l'Institut Alba del Vallès, que ja ha portat la petició al TSJC, aquest mateix dijous.

Les direccions de centre també s'hi sumen

Pel que fa a les escoles concertades, compten amb els serveis jurídics de la Fundació Escola Cristiana i entraran la petició aquesta setmana. A més, s'hi podria afegir un tercer centre concertat. Carles Armengol, secretari general de la Fundació Escola Cristiana, ha explicat a TV3 que es consideren perjudicats "processalment, perquè no se'ls ha tingut en compte", i ha afegit que si han d'aplicar la sentència seria "a mig curs, es canviarien les condicions sense haver-ho pogut pactar".

Per la seva banda, els titulars dels quatre centres privats ja van presentar dilluns una demanda semblant al Tribunal Superior de Justícia. El Departament d'Ensenyament encara no ha especificat què hauran de fer els directors si el tribunal no paralitza el procés o si respon més enllà de la primera setmana de març.

Ensenyament ha recorregut al Suprem, però de moment, l'alt tribunal ha desestimat retirar les mesures cautelars dictades pel TSJC i l'ha instat a retardar l'aplicació del castellà com a llengua vehicular a l'escoles.