4/7/16

El Parlament insta el Govern a ampliar la partida en educació

Picabaralla entre Govern i oposició per la partida del curs 2016-2017

El Parlament va aprovar el 29 de juny una proposta de resolució per ampliar la partida en Educació per al curs 2016-2017. Es va aprovar per unanimitat. Junts pel Sí va acceptar votar-la parcialment, després d'haver transaccionat una de les tres esmenes que va presentar minuts abans del començament del punt del dia al ple.

Després de l'esmena transaccionada de JxSí tot l'hemicicle va votar a favor de tramitar les modificacions pressupostàries per mantenir les plantilles i les dotacions de professionals necessàries per satisfer les necessitats d'escolarització del curs 2016-2017. També s'insta a mantenir les 400 dotacions més de professionals per als centres d'alta complexitat i, a més, cobrir les necessitats de millores de personal i recursos específics necessaris derivats de l'escolarització de l'alumnat amb necessitats educatives específiques, especials i d'atenció a la diversitat amb 360 tècnics de suport i increment de 140 docents.

Així també, garantir la dotació de pressupost suficient per cobrir la demanda de tots els sol·licitants de beques menjador que compleixen els barems per a la concessió d'ajudes i revisar-los per assegurar l'accés a les beques als nens i adolescents de famílies, els ingressos de les quals siguin inferiors al llindar de la pobresa; una dotació que quantifica en un increment de 12 milions d'euros.

L'únic punt que JxSí no va votar amb la resta de partits va ser el que es referia a instar el Govern a incorporar la cobertura de totes les baixes de personal des del primer dia i des de l'1 de setembre a tots els centres docents catalans. La proposta, no obstant, va prosperar amb els vots a favor de tots els grups de l'oposició, que van superar els 62 vots en contra de JxSí.

Representants de l'oposició van retreure aquesta maniobra a JxSí. Segons l'oposició, es tracta d'una reducció dels recursos que ja s'havien anunciat als centres en una reunió entre prèvia la Conselleria i els directors de centre. Segons la conselleria "les retallades eren responsabilitat de la CUP per no haver aprovat els Pressupostos". Tots els grups van concloure que el fet que a última hora JxSí votés parcialment a favor significa que aquestes retallades "no calien".

Foto: Europa Press