Iniciatives socials


Compromís amb les famílies i l'entorn social

Comissió anti-crisi i anti-retallades posa en marxa i desenvolupa iniciatives tan de caire social com reivindicatiu. Durant aquest curs, s'han dut a terme les següents:

Sant Jordi Solidari
Recollida de llibres usats per ser venuts a preus populars i fer que cap família es quedi sense l'oportunitat de gaudir d'un llibre per Sant Jordi. Les famílies van donar voluntàriament els llibres que van voler i després es van vendre, en una taula especial, el dia abans de Sant Jordi, a 1 € els infantils i 2 € els llibres per a adults.

Els beneficis van servir per finançar el donatiu que l'AMPA fa a l'escola per Sant Jordi, per comprar llibres de lectura per a cada cicle.

Roses grogues per Sant Jordi
Repartiment de roses per pintar de groc i penjar per tota l'escola com a protesta per les retallades. Sant Jordi groc. Una iniciativa més en defensa de l'escola pública i de qualitat.

Es tracta d'una iniciativa de la comunitat educativa que es va estendre a moltes escoles de Catalunya i que a la nostra va comptar amb el suport del conjunt de mestres.

Venda de samarretes grogues
Posada en marxa d'un servei per facilitar la compra de samarretes grogues en defensa de l'escola pública i de qualitat, que fins ara no existia a l'escola, i feia que cada família se l'hagués de comprar pel seu compte. La possibilitat de conseguir les samarretes es mantindrà de forma continuada. El preu de les samarretes és de 4 €. Si en voleu cal que us adreceu al taulell de l'AMPA.


Marxa alternativa contra la reforma educativa el 9M
Organització d'una marxa sorollosa i festiva des de l'escola fins a la Plaça de la Vila, com a alternativa a la vaga del sector de l'ensenyament a tota Espanya. Redactat i lectura d'un manifest. Es va fer extensiva la proposta a la resta d'ampes d'escoles de Sant Feliu, tan públiques com concertades, com instituts, com escoles bressol.


Recollida de taps de plàstic
Un cop assolit l'objectiu de finaçar una dutxa-camilla per al centre d'atenció a discapacitats Riudeperes, ara ens hem marcat una altra fita: recollir tap per a la recerca mèdica que duu a terme l'Hospital Sant Joan de Déu sobre la síndrome de duplicació MECP2. Es tracta d'una malaltia rara, d'origen genètic, que provoca retard mental, psicomotor i del llenguatge, atàxia, hipotonia, insomni, epilèpsia, problemes respiratoris...