Colla Espriueta


Timbals i gegantona, amb la cultura popular
Bloc de l'Espriueta:  collaespriueta.blogspot.com

Sortida al Prat de Llobregat, maig 2012.

Actualment, la colla està formada per una trentena de famílies. Si t'hi vols apuntar només cal que ens ho facis saber, via missatge electrònic o bé en persona al mostrador del vestíbul de l'escola en l'horari habitual d'atenció a les famílies. Es cobra una quota per família i curs de 20 €.

Et pots apuntar a:
  • portar l'Espriueta, preferentment nens i nenes de 10-11 anys
  • portar la Tardoreta, a partir de 6 anys
  • tocar el tabal, qualsevol edat, però cal que en sàpigues una mica. Hi ha classes de tabalers en horari extraescolar els dimecres i els dijous.
Festes de Tardor a Sant Feliu, 12 d'octubre 2012

Història
Disseny original de l'Espriueta.
La gegantona Espriueta va nèixer el curs 2010-2011, en commemoració del 25è aniversari de l’escola. El procés de creació va ser col·laboratiu. Tot l’alumnat de l’escola van participar en la definició del seu caràcter, l’escriptura del conte on s'explica la seva història i la tria del seu aspecte.

El disseny és obra d'Ezequiel Tejero i de la construcció se'n va encarregar el taller Sarandaca, de Granollers.


L’Espriueta està apadrinada pels Gegants de la Ciutat i els de l’ACF (Associació Cultural Folklòrica) de Sant Feliu. Participa amb ells en algunes sortides, tres o quatre al llarg del curs, gairebé totes a Sant Feliu.

Té una cosina, la Tardoreta, que també l’acompanya, així com els tabalers de l’escola, -petits, grans i adults-, que s’encarreguen d'animar i fer ambient